Mitsubishi Space Star z novim obrazom

Odločnejši videz, prostornejša potniška kabina in komunikacijski sistem s povezljivostjo //

Šest let po evropskem nastopu in po več kot  650 tisoč prodanih primerkih v več kot 90 državah po vsem  svetu, je na ceste in tudi na slovenski trg zapeljal novi, oziroma temeljito prenovljeni Mitsubishijev malček z zvezdniškim imenom Space Star.

Z vesoljskim zvezdništvom sicer nima nobene povezave, je pa njegova zunanja podoba povezana z novim Mitsubishijevim oblikovalskim pristopom, ki med drugim vključuje razpotegnjeno masko hladilnika in glede na nivo opreme tudi žaromete  s svetečimi diodami. Kljub ostremu prednjemu delu pa je malček oblikovan sodobno in aerodinamično ter mladostno, poleg tega je zračni upor s koeficientom 0,27 med najnižjimi v tem velikostnem razredu. Space Star meri v dolžino 3,85 metra in ima na kolesih v 15-palčne pnevmatike z nižjim kotalnim uporom ter nova aluminijasta platišča.

Prostorsko dobro izkoriščeno notranjost za pet potnikov, zaznamuje novo oblazinjenje, ki je lahko v sivi ali črni barvi, uporabnost povečujejo številne odlagalne površine, novinec pa premore tudi  za te čase nepogrešljiv komunikacijski sistem povezljivostjo s pametnim telefonom.

Pogonu sta namenjena dva bencinska trivaljnika, šibkejši 1,0-litrski razvije 52 kilovatov (71 KM), medtem ko je močnejši 1,2-litrski z 59 kilovati (80 KM). Oba delujeta brez pomoči prisilnega polnjenja, pri obeh za prenos moči na sprednji kolesi skrbi petstopenjski ročni menjalnik, za doplačilo v višini poldrugega tisočaka pa je na voljo tudi menjalniška avtomatika.

Malčkove vozne  lastnosti zaznamuje okretnost z obračalnim krogom le 4,6  metra, zato   je  prikladen za mestna središča. Sicer pa  naj bi Space Star znal osvojiti kupce iz različnih starostnih skupin, od mladostnikov, ki iščejo svoje prvo vozilo, do družin in starejših. Prepričeval jih bo tudi s ceno, najcenejša izvedba stane 8.690, najdražja pa štiri tisočake več.