Pri Blaupunktu se ozirajo v preteklost

Reinkarnirali avtoradio Frankfurt iz leta 1992, namesto kasete so v reži s trije avdio vmesniki >>

Trideset let mineva od Blaupunktove predstavitve avtoradia Frankfurt in takrat je iz  zvočnikov še donela glasba posneta na kasete. Zdaj pa so pri nekoč eminentnem proizvajalcu akustike pripravili novo izvedbo klasika, ki bo všeč tako nostalgikom kot »digitalnim« generacijam.

Novi Blaupunkt Frankfurt RCM 82 DAB s posodobljenimi funkcijami ob ohranjanju stare oblikovne zasnove prihaja  z novo tehnologijo. V predalčku za kasete z loputo sta zdaj USB in AUX priključka ter reža za spominsko kartico mikro SD. Poleg reinkarnirani avtoradio premore tudi prostoročno povezavo s telefonom, različne barvne tone za osvetlitev tipk in dvovrstični zaslon.

Poleg sprejema signalov frekvenčnih območij FM, AM, in digitalnih DAB in DAB+ ima radio tudi prednostno določanje prometnih informacij in funkcijo samodejnega pomnilnika postaj. Za zvok poskrbijo različne prednastavitve, štirikanalni predojačevalnik z izhodom za nizkotonski ojačevalnik in štirikratno izhodno moč 50 vatov. V Nemčiji je treba za novi Frankfurt RCM 82 DAB odšteti 499 evrov.