Izboljšani asistenčni sistemi

Ford in Mobileye širita sodelovanje za izboljšanje sistema za izogibanje trčenjem s pomočjo kamer //

Ford Motor Company in Mobileye, podjetje v sklopu korporacije Intel, sodelujeta pri razvoju najsodobnejših sistemov za pomoč vozniku za celotno globalno paleto Fordovih modelov.

Mobileye bo kot izbrani dobavitelj tehnologij za vidno zaznavanje Fordovih naprednih sistemov za pomoč vozniku zagotovil paleto naprav EyeQ® in programsko opremo za obdelavo zaznane slike, ki bosta namenjena podpori asistenčnim sistemom ravni 1 in 2 v Fordovih vozilih po vsem svetu.

Sisteme ravni 1 je Zveza avtomobilskih inženirjev opredelila kot avtomatiziranje posameznega dela vozne izkušnje, na primer krmiljenja ali pospeševanja in upočasnjevanja, sistemi ravni 2 pa zagotavljajo podporo tako pri krmiljenju kot pri pospeševanju in upočasnjevanju. Pri obeh ravneh mora voznik nadzirati delovanje vozila.

Ford bo poskrbel za dobro vidnost naziva Mobileye, saj bo logotip vključen v prikaze za pomoč vozniku v Fordovem sistemu SYNC®. Uporabniki bodo prvič seznanjeni z dejstvom, da imajo za zmogljivost nekaterih tehnologij Ford Co-Pilot360 zasluge tudi zmožnosti zaznavanja, ki jih zagotavlja Mobileye.

V skladu s pogodbo bodo novo vozila uporabljala Mobileyeve računalniške čipe in programsko opremo EyeQ za podporo funkcijam tehnologije Ford Co-Pilot360. Mobileyeva tehnologija pomaga natančno prepoznati, kaj  zaznava kamera na vetrobranskem steklu vozila – vključno z oznakami voznih pasov, prometnimi znaki, pešci in drugimi vozili –, zato bo namenjena podpori funkcij, kot so sistem za ohranjanje voznega pasu, samodejno upravljanje dolgih luči, pomoč pri preprečevanju trka s samodejnim zaviranjem v sili in inteligentni aktivni tempomat, obenem pa bo dopolnjevala prostoročno uporabo z asistenco za aktivno vožnjo

Ford bo Mobileyevo tehnologijo uporabil v celotnem uporabnem ciklu naslednje generacije svojih vozil in tudi pri prihodnjih modelih, ki bodo nudili napredne funkcije za pomoč vozniku. Čeprav Ford in Mobileye sodelujeta že več let, se je Ford tokrat prvič zavezal, da bo tehnologijo partnerskega podjetja uporabil za celotni življenjski cikel svojih vozil naslednje generacije. Obe podjetji bosta sodelovali z izbranimi Fordovimi dobavitelji pri oskrbi s tehnologijo za integracijo v vozila.