Slovenski prvak je Renault Clio

Med petimi finalisti z veliko prednostjo do naslova Slovenski avto leta 2020 //

Z glasovanjem v neposrednem prenosu na Televiziji Slovenija se je končal letošnji izbor za Slovenski avto leta. Naslov, ki ga slovenski mediji z avtomobilskimi vsebinami podeljujejo že vse od leta 1993, je z letnico 2020 pripadel Renaultu Cliu, ki je dobesedno pometel z ostalimi štirimi finalisti tokratnega izbora.

V prvem krogu so med 25 novimi avtomobili na slovenskem trgu pet finalistov s svojimi glasovnicami izbrali bralci, poslušalci in gledalci devetin sodelujočih medijev, nato so svoje točke prištela še novinarska žirija. Clio je že v finale prinesel največ točk in po glasovanju žirije (dobil je največ točk pri osmih od devetih medijev) z 58 točkami dobesedno pometel s konkurenco. V seštevku vseh točk je za 28 točk premagal Opel Corso na drugem mestu. Tretje mesto je osvojila Mazda CX-30,  z 29 točkami, četrto in peto mesto sta preostala Škodi Kamiq (27 točk) in Volkswagnu T-Crossu (16 točk).

S Cliom, ki ga izdelujejo tudi v novomeškem Revozu,  je Renault tretjič osvojil naslov  Slovenski avto leta, leta 1995 je pripadel modelu Laguna, dev leti kasneje pa še Meganu.