Večina spoštuje omejitve, nekateri precej prehitri

Tako kažejo rezultati dvodnevnega policijskega maratona merjenja hitrosti, ki so slabši kot lani //

Prometni policisti so 20. in 21. maja izvajali  dvodnevni poostren nadzor z merjenjem hitrosti. Prvi dan so v 12-urnem nadzoru, ki je potekal na območju policijskih uprav Ljubljana, Kranj, Koper in Maribor, ugotovili 527 prekoračitev hitrosti. Dan je minil z zgolj eno hujšo prometno nesrečo.

Drugi dan maratona nadzora hitrosti so policisti izvedli še en 12-urni poostreni nadzor, tokrat na območju policijskih uprav Novo mesto, Celje, Murska Sobota in Nova Gorica, na ostalih policijskih upravah pa so se policisti nadzoru pridružili ob rednem delu. Policisti so tako ugotovili 555 prekoračitev hitrosti.

V dveh 12-urnih nadzorih so obravnavali skupaj 1.082 kršitev, kar je glede na napovedane nadzore razmeroma veliko. V lanskem letu, ko je podoben nadzor potekal en dan na vseh omih policijskih upravah so obravnavali 862 kršitev. Primerjava podatkov kaže, da se je trend obrnil nekoliko v negativno smer. Policija bo zato tudi v prihodnje načrtovala nadzore povezane z meritvami hitrosti. Naslednje poostrene nadzore vozniki lahko pričakujejo med 1. in 14. junijem.