Prostovoljci Zveze ZŠAM Slovenije na šolskih poteh

ZŠAM ZREČE

Urejali in varovali so šolske poti na poti v OŠ Zreče, Stranice in Gorenje. Sodelovalo je 15 članov ZŠAM Zreče. Prisoten je bil tudi policist PP Slovenske Konjice na vseh treh lokacijah

 

ZŠAM NOVA GORICA

Kot vsako leto so svoje mostvo postavili na te tri ze znane lokacije: Solkan Vojkova krizisče-Brumat Krizisče-Lekarna N.Gorica
Ugotovitev je ta,da otroke starši vozijo do šolskih vrat. Se pa še vedno najdejo peš šolarji ki potrebujejo pomoč pri prihodu v šolo in odhodu domov.

 

ZŠAM POSTOJNA

Člani ZŠAM-a Postojna so 4.9.skupaj s Pasavčkom pospremili otroke od avtobusa do Centra za usposabljanje v Strunjanu.

 

ZŠAM GORNJA RADGONA

Skupaj s Pasavčkom in maskoto Policije so člani ZŠAM Gornja Radgona v Puconcih opozarjali otroke, da sta varnost in previdnost na cesti še kako pomembni.

 

ZŠAM KAMNIK

Varovanje otrok na zaznamovanih prehodih za pešce je potekalo na mestih, kjer je varnost otrok lahko ogrožena na njihovi šolski poti.

Kot vsako leto v prvih dneh šole so aktivnostI usmerjene v pomoč  učencem prečkati cesto na nevarnejših odsekih in s svojo prisotnostjo opozarjati voznike v prometu na še previdnejšo vožnjo. Posebno pozornost in skrb so namenili najmlajšim, ki so letos prvič prestopili šolski prag in sedli v šolske klopi kot začetniki in ne poznajo vseh pasti prometa na šolski poti.

 

ZŠAM TRŽIČ

Ob dogovorjeni uri pred pričetkom pouka, je na prvi šolski dan šolskega leta 2023/24, 14 članov in prostovoljcev ZŠAM Tržič bdelo nad udeleženci v prometu na in ob šolskih poteh vseh treh osnovnih šol in podružnične osnovne šole v Kovorju. Ustrezno podporo so zagotovili tudi policisti Policijske postaje Tržič. Glede na opredeljen plan, se aktivnosti zagotavljanja prometne varnosti najranljivejši skupini udeležencev v prometu nadaljuje v naslednjih tednih septembra, med ostalim tudi z izvajanjem aktivnosti Šolske prometne službe in PEŠBUS, ter aktivnega sodelovanja v aktivnostih projekta Evropski teden mobilnosti.

ZŠAM RADEČE

 

ZŠAM CERKNICA

ZŠAM PTUJ

Na Ptuju z združenimi močmi in z dobrim sodelovanjem s policijo zagotavljajo varnost šolskih poti na OŠ Mladika, OŠ Ljudski vrt, OŠ Breg, OŠ Olge Meglič in podružnični šoli Grajena.

 

ZŠAM NOVO MESTO

Otroci iz treh dolin, iz približno 30 okoliških krajev prihajajo v OŠ Mirna Peč. Večinoma prihajajo z avtobusi, nekaj jih pripeljejo starši, iz bližnjih vasi pa pridejo peš

 

ZŠAM GORNJA RADGONA

Združenje šoferjev in avtomehanikov Gornja Radgona namenja  že vrsto let veliko pozornosti varovanju šolskih poti ob začetku posameznega šolskega leta. Za to skrbi preko 40 uniformiranih prostovoljcev.  Vsi ti so namreč  tudi letos poleg policije, članov AMD Gornja Radgona in še nekaterih drugih, skrbeli za varnost v prometu ob vseh osnovnih šolah in vrtcih območja Upravne enote Gornja Radgona. Na radgonskem območju so osnovne šole Apače s podružnično šolo Stogovci, Gornja Radgona, Kapela, Negova, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici. Na prvi dan novega šolskega leta je vse, ki so nato skrbeli za varnost otrok, sprejela Urška Tuš Mauko, županja Občine Gornja Radgona, ki se je v svojem imenu in v imenu županov  občin Apače, Radenci in Sveti Jurij, vsem zbranim zahvalila za njihovo dejavnost oziroma za prostovoljno skrb pri varni poti otrok v šolo.

 

ZŠAM IVANČNA GORICA

Prostovoljci ZŠAM Ivančna Gorica so prvi šolski dan v šolo pospremili 1951 učenk in učencev. Na treh osnovnih šolah in njenih šestih podružnicah je šolski prag prvič prestopilo kar 224 prvošolcev.

ZŠAM KOČEVJE

Člani ZŠAM Kočevje so zagotavljali varnost šolskih poti na prvi šolski dan in vse do 5. septembra. Sodelovalo je petnajst članov pri treh šolah v Kočevju in treh podružničnih šolah

ZŠAM BREŽICE