Dacia že sedmo leto z gorskimi reševalci

Gorska reševalna zveza Slovenije je v enoletno uporabo prejela tri terenska vozila Dacia Duster //

Po šestih letih dobrih izkušenj z uporabo številnih Dusterjev v mnogih akcijah je Dacia gorskim reševalcem, v enoletno brezplačno uporabo spet predala tri nove terence Dacia Duster Prestige 1.5 dCi 115 4×4. S tem Dacia ostaja ponosni podpornik Gorske reševalne zveze Slovenije.

Za uspešen in hiter odziv na klic na pomoč potrebujejo gorski reševalci zanesljiva vozila, ki jim omogočijo hiter prihod na teren, čim bližje mestu nesreče. »Po šestih letih uporabe vozil Dacia Duster lahko z lastnimi izkušnjami potrdimo, da je zelo zanesljiv in zmogljiv terenec. Z novo generacijo je pridobila sistem štirih kamer, ki so nam lani še dodatno olajšale vožnjo po zahtevnem in slabo preglednem terenu. Z uporabo tovrstnih vozil se skrajša čas, ki  je potreben za naš prihod do ponesrečencev. Prav hitrost našega prihoda pa je zelo pomembna za uspešnost intervencije«, pojasnjuje pomembno vlogo ustreznih vozil pri njihovem delu predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Janez Rozman.

Dacia in Gorska reševalna zveza Slovenije tako že sedmo leto nadaljujeta tradicionalno pot poglobljenega sodelovanja, ki temelji na skupnih vrednotah avtomobilske znamke in gorskih reševalcev.