Prihaja novi Volkswagen Arteon

Konec junija bodo premierno virtualno razkrili novinca druge generacije, tokrat v dveh podobah //

Pri Volkswagnu se pospešeno pripravljajo na  razkritje druge generacije Arteona, ki bo tokrat poleg štirivratne izvedbe na voljo še kot kupejevski kombi.

Ob premiernem razkritju obeh različic Arteona bo Volkswagen predstavil posebnosti korenite prenove modelske serije. V notranjosti bo Arteon imel popolnoma novo zasnovo armaturne plošče, ki bo do potankosti usklajena s svojstveno karizmo obeh modelov. Vanjo bodo integrirani najnovejši sistemi, ki so razviti na osnovi modularne multimedijske platforme in zagotavljajo optimalno povezljivost. V tehničnem pogledu je obsežno prenovljen tudi nabor pogonskih sistemov.

Vsi motorji se ponašajo z visoko učinkovitostjo, nizkimi emisijskimi vrednostmi in visokim navorom.. Poleg tega bodo v modelski seriji v prihodnje na voljo inteligentni asistenčni sistemi. Mednje na primer sodi potovalni asistent, ki bo v obeh novih Arteonih po želji – v okviru sistemskih omejitev – omogočal visoko stopnjo asistirane vožnje. Volkswagnova modela, ki na daljših vožnjah zagotavljata visoko raven udobja, bosta do hitrosti 210 km/h – pod voznikovim nadzorom – lahko samodejno upravljala volan, pospeševala in zavirala. Novi Arteon bo v obeh izvedbah svetovni javnosti premierno predstavljen že v juniju, ko bodo na voljo tudi podrobnejše informacije.