VW sporoča: ID.3 v septembru

Konec čakanja za kupce s predhodno rezervacijo: ID.3 1st bodo lahko naročili od 17. junija //

Znana je dokončna časovnica za začetek prodaje Volkswagnove družine električnih modelov ID. Od 17. junija bo v večini evropskih držav mogoče obvezujoče naročiti prvo serijo modela ID.3, ki je omejena na 30.000 vozil. Dobava vozil ID.3 1st prvim kupcem naj bi po prvotnih načrtih stekla v juniju, a so jo zdaj zamaknili v začetek septembra.

Kupci s predhodno rezervacijo imajo na izbiro dve različni možnosti. Prva je, da bo njihov ID.3 1st dobavljen v začetku septembra, ponudba pa bo vključevala tudi članstvo v ekskluzivnem klubu ID.3 1st Mover Club. S tem članstvom pridobijo različne prednosti  in posodobitev programske opreme za prihajajoči digitalni funkciji v začetku naslednjega leta. Septembra ob prihodu na trg funkcija App Connect in oddaljeno območje delovanja projicirnega sistema še ne bosta aktivirana.

Kupci s predhodno rezervacijo ID.3, ki imajo nekoliko več potrpljenja, pa bodo pri sklenitvi pogodbe za svoj ID.3 1st izbrali drugo možnost – z rokom za dobavo vozila v zadnjem četrtletju leta 2020. Pri tej poznejši opciji bo vozilo že ob predaji ključa opremljeno z vsemi funkcijami.

Volkswagen z odprtjem te skupnosti omogoča izmenjavo izkušenj med vsemi prvimi kupci modelov ID in tudi neposredno povezavo s Volkswagnom. Tako bo mogoča neposredna obravnava vprašanj, poleg tega pa bodo zbrane vsakdanje izkušnje in napotke prvih voznikov modela ID.3 lahko uporabili za nadaljnji razvoj.

Odpiranje splošnih sistemov za naročanje modelov ID.3 je načrtovano s štiritedenskim zamikom – toliko časa imajo kupci s predhodno rezervacijo ekskluzivno možnost, da postanejo člani kluba 1st Mover Club.

Prva izdaja ID.3 je opremljena z večjo baterijo s kapaciteto 58 kWh. Za pogon skrbi električni motor na zadnji premi, ki ima moč 150 kW, njegov največji navor pa znaša 310 Nm. Tako ID.3 brez prestavljanja od 0 do 60 km/h pospeši v 3,4 sekunde

Osnovni ID.3 1st v Nemčiji stane manj kot 40.000 evrov in zajema navigacijski sistem, digitalni radio DAB+, klimatsko napravo Air Care Climatronic z 2-conskim uravna¬vanjem temperature, ogrevanje sedežev in volana, naslone za roke spredaj, hitro polnjenje z enosmernim tokom (DC) z močjo 100 kW oz. izmeničnim tokom (AC) z močjo 11 kW ter 18-palčna aluminijasta platišča.