Ženevski avtomobilski salon odpovedan

Vzrok v ukrepu švicarske vlade, ki je zaradi koronavirusa prepovedala javna zbiranja z več kot tisoč ljudmi //

Ženevski avtomobilski salon 2020 so organizatorji razstav uradno preklicali, potem ko je švicarska vlada v petek zjutraj sporočila, da prepoveduje velika javna in zasebna srečanja vsaj do sredine marca, da bi omejila nov izbruh koronavirusa v Švici.

Objava prihaja le tri dni pred odprtjem te pomembne avtomobilske razstave z dolgoletno tradicijo. Odpoved oziroma preložitev so sicer že nekaj časa nakazovale govorice, na salonu, ki bi se začel v torek, 3. marca s tradicionalnimi novinarskimi dnevi, pa je  bilo načrtovanih več deset predstavitev in razkrivanj novosti. Zaradi odpovedi salona bodo nekateri avtomobilski proizvajalci organizirali virtualne predstavitve novih in prenovljenih modelov.

Demontiranje razstavnega prostora se bo začelo takoj, medtem, ko se bodo organizatorji soočili s finančnimi posledicam za vse, ki sodelujejo pri načrtovanju in udeležbi dogodka in ocenili nastalo škodo. Ženevski organizatorji so potrdili, da bodo vstopnice za predstavo, ki so jih že kupili obiskovalci, povrnjene prek spleta, nadaljnje podrobnosti pa bodo kmalu objavljene.