Eden skoraj 270, drugi blizu 300

Koprski policisti ujeli voznika, ki sta po avtocesti divjala s hitrostjo 269 in 292 kilometrov na uro >>

Primeri ekstremnega divjanja po slovenskih avtocestah se v zadnjem času kar vrstijo, policijska statistika minulega tedna pa je »bogatejša še za dva primera, ki jasno dokazujeta kako je nekaterim voznikom malo mar za varnost sebe in drugih udeležencev v prometu.

Tokrat so imeli »bogat ulov« policisti Postaje prometne policije Koper, ki so četrtek, 6. julija zvečer  izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom na avtocesti A3. Prvi ekstremist se je v radarske laserske žarke med Povirjem in Sežano ujel voznik Ferrarija 458 Italia, ki je športnika priganjal do hitrosti 269 kilometrov na uro. Policisti so ustavljenemu avstrijskemu državljanu izdali plačilni nalog z globo v višini 1.200 evrov in v evidenco zapisali 9 kazenskih točk.

Nedolgo zatem so izmerili hitrost, ki se je skoraj začela s številko 3, oziroma natančno 292 kilometrov na uro. Lastnik tega dosežka je bil slovenski državljan, ki je po avtocesti med Razdrtim in Postojno divjal z BMW M8. Tudi zanj so policisti pripravili enako »nagrado« za preizkušanje zmogljivosti sebe in avtomobila, torej globo 1.200 evrov in 9 kazenskih točk.