Tudi letos aktivni na šolskih poteh

Prostovoljci Zveze združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije so pripravljeni na začetek novega šolskega leta >>

Zveza združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije (ZZŠAM), ki je letos praznovala 100 let, je  najstarejša nevladna organizacija, ki se aktivno ukvarja z varnostjo v prometu. Tudi letos bodo na prvi šolski dan in vsaj še v prvem septembrskem tednu  v bližini osnovnih šol po vsej Sloveniji razporejeni številni prostovoljci, ki bodo predvsem na kritičnih točkah pomagali ne samo otrokom, ampak tudi drugim šibkejšim udeležencem v prometu.

»Bistvo naših aktivnosti je, da omogočimo otrokom varno pot čez cesto in dvig splošne varnostne  kulture v prometu. Nadaljevali bomo s tudi s šolsko prometno službo, za katero si prizadevamo,  da bi trajala skozi vse šolsko leto«, je priprave ZZŠAM Slovenije ob začetku šolskega leta predstavil generalni sekretar dr. Fadil Mušinović.

Letos bo za varno pot otrok v šolo skrbelo več kot tisoč prostovoljcev, ki bodo v bližini več kot 175 šol po vsej Sloveniji, v zadnjem tednu avgusta pa so pregledovali varne šolske poti in sodelovali pri nameščanju transparentov ter triopan znakov.