Nevarna pustolovščina na avtocesti

Med nadzorom na dolenjski avtocesti so ustavili tudi voznika dostavnika s precejšnjo tehnično hibo

Policisti Specializirane enote za nadzor prometa na Generalni policijski upravi so v sredo 19. julija, nadzirali promet na dolenjski avtocesti s preusmeritvijo skozi počivališče Dul. Med drugim so ustavili tudi voznika, madžarskega državljana, ki je vozil tehnično nebrezhibno tovorno vozilo Renault Master.

Kot so ugotovili policisti, ustavljeno tovorno vozilo ni bilo tehnično brezhibno, saj druga os ni bila opremljena s po dvema pnevmatikama levo in desno, ampak je bila na desni strani nameščena le ena, notranja pnevmatika, na platišču za zunanjo pnevmatiko pa so bili le ostanki raztrgane pnevmatike.

Policisti so tovorno vozilo izločili iz prometa in do odprave tehnične hibe začasno odvzeli registrske tablice. Za opisani prekršek so vozniku in tuji pravni osebi izrekli tudi globo. Ob tem so policisti Specializirane enote za nadzor prometa v okviru nadzora na avtocesti merili tudi hitrost. Na cestnem odseku, kjer potekajo dela, so ugotovili 33 prekoračitev hitrosti. Najvišja izmerjena hitrost je bila 139 km/h ob omejitvi 60 km/h.