Renault Twingo tudi z elektriko

Malček z dosegom do 250 km bo tako kot ostale različice prihajal iz novomeške avtomobilske tovarne Revoz //

Po treh generacijah in skoraj štirih milijonih izdelanih primerkov, prodanih v 25 državah, so pri Renaultu spravili na ceste dolgo pričakovani  Twingo Z.E. z električnim pogonom. Avtomobil je zasnovan na konstrukcijski osnovi, ki je bila že od začetka pripravljena tudi za električni pogon na zadnji kolesi.

Baterija s kapaciteto 22 kWh ima vgrajene litij-ionske celice najnovejše generacije, ki so jih razvili v sodelovanju s podjetjem LG Chem. V avtomobil je vgrajena tako, da ni spremenil prostornine potniškega prostora ali prtljažnika. Za uravnavanje temperature skrbi sistem vodnega hlajenja, kar je med električnimi vozili Renault Z.E. prvi tak primer. Omogočeno je optimizirano polnjenje na vseh polnilnih mestih z izmeničnim tokom (AC) do moči 22 kW. Tehnologija polnjenja omogoča prilagajanje razpoložljivi moči vsake vtičnice ali polnilnega mesta. Na najbolj pogostih javnih polnilnih mestih  polurni postanek in priklop na polnilnico z močjo 22 kW je dovolj, da Twingo Z.E. pridobi za 80 kilometrov dosega v mešani vožnji.

Elektromotor z močjo 60 kW (82 KM) v Twingu Z.E. doseže največji navor 160 Nm. Z mesta do hitrosti 50 kilometrov na uro električni malček pospeši v 4 sekundah, največja hitrost je 135 kilometrov na uro. Eno polnjenje omogoča približno 250 kilometrov dosega po ciklu WTLP City oziroma 180 kilometrov v celotnem ciklu WTLP.

Tudi električnega Twinga sestavljajo v tovarni Revoz v Novem mestu, od koder prihajajo tudi vse ostale različice.