Citroen Ami bo postal realnost

Dva sedeža, električni pogon, udobje in zaščita, kompaktna zasnova in okretnost, individualne nastavitve //

Znamka Citroën, ki beleži že več kot 100 let namerava v letos z vozilom Ami – 100% ëlectric, urbano vsem približati urbano mobilnost. Projekt Ami bo kot neposredni naslednik konceptnega vozila AMI ONE Concept, ki je bil marca 2019 predstavljen na avtomobilskem salonu v Ženevi in za katerega je bilo izkazano veliko zanimanje, postal realnost komaj eno leto kasneje. Ami se predstavlja kot konkreten odgovor na najnovejša pričakovanja glede mobilnosti na krajših razdaljah: enostavnejši dostop do mestnih središč, vsem prilagojena sredstva za mikro mobilnost, učinkovita alternativa skirojem, kolesom, skuterjem in javnim prevoznim sredstvom pa tudi rešitve po zmerni ceni..

Citroën ponuja nov izum s področja popolne električne mobilnosti za širšo množico v obliki vozila Ami, ultra kompaktnega štiricikla, ki je zelo okreten, varen, barvit in dostopen vsem starejšim od 14 let (v Franciji). Ta rešitev ni omejena zgolj na samo vozilo, saj vsebuje še druge pomembne prednosti, ki segajo izven klasičnih okvirov avtomobila: zelo konkurenčne ponudbe “po meri” za točno določene vrste uporabe, potovanje s celovito vzpostavljeno povezavo in inovativni načini distribucije.

Naročila bodo predvidoma začeli zbirati 30. marca v Franciji, nekaj mesecev zatem pa še v Španiji, Italiji, Belgiji, na Portugalskem in v Nemčiji. Prva vozila bodo kupcem dostavljena junija v Franciji. Souporaba avtomobila Ami bo na voljo od pomladi dalje v Parizu. Ami bo dostopen vsem tudi voznikom brez vozniškega dovoljenja za vožnjo avtomobila, tudi v obliki dolgoročnega najema za ceno od 19,99 evra na mesec.