Začasno odvzetih 584 vozniških dovoljenj

V desetdnevnem poostrenem nadzoru od skoraj 20.000 alkotestov nekaj manj kot 700 pozitivnih >>

Policisti so od 5. do 14. novembra poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov. Novembrski čas okoli martinovega je namreč znan po številnih prometnih nesrečah, ki jih prepogosto povzročijo opiti vozniki. V desetdnevnem nadzoru je bilo odrejenih 19.355 alkotestov, od katerih je bilo 668 pozitivnih (428 jih je imelo do 0.52 mg alkohola na liter izdihanega zraka, 240 pa nad 0.52 mg alkohola na liter izdihanega zraka). 18 voznikov je preizkus odklonilo. Policisti so pridržali 24 voznikov in začasno odvzeli tudi 584 vozniških dovoljenj.

Poostren nadzor je potekal vzporedno z akcijo Slovenija piha 0,0 in v okviru akcije Alkohol, ki jo koordinira Javna agencija RS za varnost v prometu. Cilj vseh aktivnosti je prometne udeležence osveščati, da so opiti vozniki nevarni vozniki. Vožnja pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi ima lahko resne posledice za voznika, njegove sopotnike in ostale udeležence v prometu, v najhujših primerih pa se takšna nesreča lahko konča tudi s smrtjo.

Ob bližajočem se svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč, ki ga po vsem svetu, tudi v Sloveniji, obeležujemo vsako tretjo nedeljo v novembru, ko se spominjamo vseh preminulih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi sorodniki, bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci, policisti znova opozarjajo voznike, ki so uživali alkohol, naj nikar ne sedajo za volan.