Na poti varno in brez skrbi

Članstvo PRO nisemsam.si predstavlja najboljšo varnost za vse poklicne voznike, ki se doma ali v tujini znajdejo v težavah >>

Profesionalni voznik je pomemben poklic, brez katerega bi se danes razviti svet ustavil. Prevažamo vse, kar ljudje potrebujemo in tudi tisto česar več ne potrebujemo. Voznikov je veliko, a še vedno premalo, zato je v transportni dejavnosti še vedno mogoče dobiti trajno zaposlitev. Poklicni vozniki so previdni, poznajo vse najboljše prakse, vsako pravilo podjetja, vsak na novo posodobljen zakon in natančno sledijo vsemu do konca.

Toda ceste so nepredvidljive in nevarne, promet pa vse gostejši. Poleg tega disponenti, vodje voznih parkov, skladiščniki, inšpektorji, cariniki, policisti in druge uradne osebe neprestano postavljajo svoje zahteve, kar dodatno obremenjujejo poklicne voznike pri njihovem delu. Skoraj ni voznika ki še ni naletel na težave med vožnjo ali pa zaradi kršenja delovnopravne zakonodaje.

Zveza združenj šoferjev n avtomehanikov Slovenije (ZZŠAM) kot najstarejša stanovska organizacija dobro pozna problematiko poklicnih voznikov in reševanje njihovi težav na poti. Oditi na službeno pot »brez skrbi« je še neuresničena želja marsikaterega profesionalnega voznika, zato je ZZŠŠAM  Slovenije skupaj s partnerji pripravila članstvo PRO nisemsam.si, ki zagotavlja najboljšo varnost na poti vsem poklicnim voznikom, torej vsem, ki upravljajo tovornjake, avtobuse, dostavnike in druga gospodarska vozila.

Članstvo PRO nisemsam.si nudi voznikom vsestransko zaščito, ki jo zagotavlja ARAG v višini do 100.000 evrov in vključuje zastopanje in zaščito primeru nepredvidenih zapletov na poti (prometne nesreče, poškodbe tovora ali potnikov, delovne nesreče), zaradi katerih lahko pride do sodnih postopkov, kazenske odgovornosti in podobno. Vključuje tudi svetovanje in zaščita v zvezi z delovnim pravom (mobing, neizplačan regres, odpovedi, neplačani prispevki in podobno). ZAVAROVALNICA TRIGLAV članom zagotavlja zdravstveno asistenco v tujini (v evropskih državah, z  izjemo države stalnega oziroma začasnega bivališča) s plačilom stroškov nujne zdravniške oskrbe do 25.000 evrov. Poleg tega člani s strani podjetja TAHOGRAFI CUDERMAN prejmejo čitalec kartice voznika in program za preverbo delovnega časa voznika ter prekrškov. ZZŠAM Slovenije v paket prispeva reviji Prometno varnostni vestnik in Tranzit v tiskani ali e-obliki, ter člansko kartico in nalepko za stransko steklo.

In kar je najbolj pomembno, članstvo PRO nisem sam.si ne predstavlja visokega stroška – vsestranska varnost na poti stane le 12 evrov oziroma dve malici mesečno. Podrobnejše informacije in prijavni obrazec so na voljo na prenovljeni spletni strani www.nisemsam.si, na telefonski številki 051/388-183 in na elektronskem naslovu tajnistvo@zveza-zsam.si.