Aktivnosti ZŠAM Vrhnika v jesenskem času

V jesenskem času so dnevi krajši, poslabša se vidljivost in prav zato se na ceste podajo tudi članice in člani ZŠASM Vrhnika, da povečajo varnost naših najmlajših v prometu. Po počitnicah so zasedli najbolj obremenjene prometne točke in pospremili najmlajše pa tudi starejše varno čez cesto. Opažajo, da je po počitnicah pri otrocih zmanjšana pozornost na cesti, prav tako opozarjajo voznike, da so na cesti otroci.

Promet ni igra, tega se zavedajo učenci 5. razredov  OŠ Antona Martina Slomška.  Učenci so s predsednikom ZŠAM Vrhnika Franjem Čretnikom posneli pogovor, kjer je odgovarjal na njihova konkretna vprašanja o problematiki kolesarskih poti in varnosti kolesarjev v občini Vrhnika. Razmišljanja mladih so na mestu in v razmislek vsem, tudi odločevalcem in kreatorjem prometne varnosti v občini.

Članice in člani ZŠAM Vrhnika so v sodelovanju s Policijsko postajo Vrhnika osveščali mlade gasilce iz PGD Bevke in PGD Log o pomembnosti vidnosti v prometu v večernem in nočnem jesenskem času ter jih osveščali o pasteh v prometu. Spoznali so tudi policijsko postajo, policijsko opremo in vozila.