Živahnejši Citroen C3

Prenova z rahlo osveženo zunanjostjo, udobnejšo notranjostjo in izpopolnjenimi asistenčnimi sistemi >>

Po dobrih treh letih od predstavitve zdajšnje, tretje generacije C3, je napočil čas za prenovo. Gre za najuspešnejši Citroenov model, ki se odslej ponaša s kozmetičnimi popravki sprednjega dela karoserije, zboljšanim potniškim udobjem in dodatnimi tehnološkimi posladki. Mednje na primer sodijo celoviti žarometi s svetečimi diodami in tipala na sprednjem delu za pomoč pri parkiranju.

Odslej je z različnimi barvami karoserije, odtenka strehe in dekorativnih elementov na voljo karr 97 možnosti prilagajanja zunanjosti, na kolesih so lahko 16- ali 17-palčna platišča, v notranjosti pa si kupi lahko izberejo eno od treh barvnih kombinacij. Potniško udobje izboljšujejo novi sedeži z debelejšim slojem pene, medtem, ko je vozniku v pomoč skupaj 12 asistenčnih sistemov, med katerimi so nekateri na doplačilnem seznamu.

Motorni trio je nespremenjen, vanj sta vključena dva bencinska 1,2-litrska trivaljnika (60 kW/82 KM in 82 kW/112 KM ter 1,5-litrski dizelski štirivaljnik (74 kW/100 KM). Pri močnejšem bencinskem motorju sta na voljo ročni in samodejni menjalnik, pri ostalih dveh pa samo ročni. Osnovni C3 je naprodaj za 11.520 evrov, z vključenim Citroenovim financiranjem.