Prihaja Audi kot ga še ni bilo

Električen, športen in vsestransko napreden Audi e-tron GT bo na cestah že spomladi >>

Tudi pri nemškem Audiju je prihodnost vse bolj prežeta z elektriko in  z modelom e-tron GT želijo pokazati, kakšna bo njihova prihodnost mobilnosti. Spomladi prihaja na ceste popolnoma električni športnik kot e-tron GT quattro in kot RS e-tron GT.
Zunanjost Audija e-tron GT je dinamična umetniška mojstrovina. Vsaka površina in vsaka linija je usklajena v svojem bistvu – od žarometov, po želji z laserskimi lučmi, do velikega difuzorja na zadku. Karoserijske linije ustvarjajo izjemno aerodinamiko, količnik zračnega upora namreč znaša samo 0,24. Tudi notranjost je v športnem  slogu, voznik in sovoznik, ki ju med seboj ločuje široka sredinska konzola, imata športno nizek sedežni položaj, na zadnjih sedežih je dovolj prostora tudi za odrasle potnike.

Pogonu sta namenjena zmogljiva elektromotorja razvijeta moč 350 kW (476 KM) oziroma 440 kW (598 KM), odvisno od modela. To mu omogoča dinamične pospeške – ravno tako pa je pomemben tudi doseg do 488 kilometrov, ki ga zagotavlja baterija s  kapaciteto 86 kWh. Njena 800-voltna tehnologija dopušča hitro polnjenje z enosmernim tokom z močjo do 270 kW. Tudi podvozje je v umirjenem ravnovesju med dinamiko in udobjem, k čemur pripomorejo tehnologije, kot so izbor voznega režima, štirikolesno krmiljenje, uravnavano blaženje, 3-stopenjsko prekatno zračno vzmetenje, električni štirikolesni pogon in zapora diferenciala na zadnji premi. Kolesa imajo premer do 21 palcev, medtem ko so zavorni koluti na voljo tudi iz keramike, učvrščrni z ogljikovimi vlakni.

Kot vsi Audijevi modeli, je tudi e-tron GT vsestransko povezan. Infotainment, spletne storitve iz ponudbe Audi connect in asistenčni sistemi so plod najnovejšega tehnološkega razvoja. In ker mora biti dinamična umetniška mojstrovina prijetna tudi za uho, je Audi za e-tron GT razvil poseben zvok