Mini praznuje častitljiv jubilej

Tradicionalno srečanje ob 60. obletnici avtomobilske znamke v britanskem Bristolu //

Rojstni dnevi, ki jih praznujejo ljubitelji znamke Mini, so nekaj posebnega. Na tisoče z vsega sveta se je jih je letos zbralo v angleškem pristaniškem mestu Bristol, da bi proslavili 60-letnico priljubljenih britanskih avtomobilov. Na praznovanju so se lahko družili s prvim klasičnim Minijem, ki je bil narejen leta 1959, s posebno serijo Mini 60 Years Edition, izdelano jubilejnem letu, in električnim Mini Cooperjem SE.

Mednarodno srečanje so leta 1978 prvič pripravili nemški ljubitelji klasičnega Minija. Od takrat se je razvil v največji letni dogodek na organizirani klubski sceni za številne, ki na tem srečanju ljubiteljev podobnih misli izražajo strast do izvirnega britanskega majhnega avtomobila. Edinstvena mešanica razstavnih vozil, trga rezervnih delov in dodatkov, vozniških dejavnosti in festivalskega vzdušja z živo glasbo in zabavnimi tekmovanji odraža tesno povezan duh dogodka, ki se vsako leto odvija v različnih evropskih državah, in njegov svetovljanski duh.

Za oboževalce nobena pot ni predaleč in mnogi od njih v lastnem vozilu prevozijo stotine ali celo tisoč kilometrov. Na vsakem prizorišču se ljubeče vzdrževani klasični Miniji predstavljajo drug ob drugem v družbi s predelanimi in individualno oblikovanimi primerki. Britanska domovina blagovne znamke je razstavni prostor mednarodnega Mini srečanja vsakih pet let – in to je tudi v jubilejnem letu, ki je na koncu srečanja z veliko rojstnodnevno zabavo doseglo nov vrhunec.