Svet članic Zveze ZŠAM Slovenije

V petek 8. decembra je v Vrhovem pri Radečah poteka Svet članic Zveze ZŠAM Slovenije, na katerem so prisotni razpravljali o trenutni situaciji in prioritetnih nalogah Zveze v prihajajočem letu 2024. Udeležence je uvodoma pozdravil župan občine Radeče Tomaž Režun in se zahvalil vsem prostovoljcem Zveze za njihov neprecenljiv prispevek k zagotavljanju varnosti otrok na šolskih poteh.

Predsednik Zveze Branko Praznik je pozval k enotnosti in tesnejšemu sodelovanju vseh združenj in napovedal redne sestanke z regijskimi  odbori s ciljem učinkovitega razreševanja aktualne problematike. Med prioritetnimi nalogami je med drugim izpostavil spremembe statuta, ki so že v pripravi.

Generalni sekretar Zveze dr. Fadil Mušinović je podrobneje predstavil dejavnosti in projekte v prihodnjem letu. To so med drugim Šolska prometna služba, Prvi šolski dan, kolesarski izpiti ter sodelovanje v nacionalnih preventivnih akcijah Pešec in Kolesar, v okviru Agencije za varnost prometa. Podaril je tudi, da je Zveza tvorno sodelovala pri nastanku resolucije Nacionalnega programa prometne varnosti za obdobje 2023-2030, v kateri so bili upoštevani nekateri ključni predlogi, med drugim načelo prometne kulture ter celovito preoblikovanje Kode 95 ter  uvedba Kode 3 za usposabljanje voznikov lahkih gospodarskih vozil.

Po uradnem delu je sledilo še prednovoletno družabno srečanje s pogostitvijo.