Pustolovščina od severnega do južnega tečaja na elektriko

Marca naj bi se začelo 27.000 kilometrov dolgo epsko potovanje z Nissanom Ariyo, ki sta ga Chris in Julie Ramsey načrtovala štiri leta >>

Med to pustolovščino se bo moral Nissanov električni športni terenec Ariya spopasti z ekstremnimi tereni in okolji, vključno z ledenimi polji, globokim snegom, strmimi gorskimi vzponi in negostoljubnimi puščavskimi sipinami.

Spremembe avtomobila so namenoma minimalne, brez posegov  na bateriji in pogonskem sklopu, najbolj prepoznavna razlika pa je prilagoditev vzmetenja in dodajanje 39-palčnih pnevmatik. V povezavi z e-4ORCE, Nissanovo električno tehnologijo za nadzor štirikolesnega pogona, bodo te spremembe omogočile ekspedicijskemu avtomobilu, da se spopade z ekstremnimi tereni, medtem ko bodo Chrisu in Julie zagotovile potrebno udobje in nadzor.

Kot zapriseženi ljubitelj kave bo imel Chris dostop do posebej vgrajenega aparata za espresso z dobro zalogo trajnostne kave. Medtem ko mu bo kofein pomagal, da se osredotoči na dolge in izolirane dele potovanja, bo lahko ujel lepoto okolja tudi z uporabo drona, ki se lahko izstreli neposredno iz pomožne enote na strehi.

Za oskrbo z elektriko bo zadolžena prenosna enota za obnovljivo energijo, ki se bo uporabljala za polnjenje Ariye v polarnih regijah. Vlečni prototip vključuje lahko vetrno turbino in sončne kolektorje, ki bodo izkoristili močan veter in dolge dnevne ure za polnjenje baterije električnega vozila, ko se bosta Chris in Julie ustavila za počitek.