Občni zbor ZŠAM Gornja Radgona

Združenje šoferjev in avtomehanikov opravilo 72. občni zbor, ki so se ga poleg članov udeležili  združenja  še predstavniki podobnih združenj iz Poljčan, Slovenske Bistrica, Maribor Certus, Ptuja, Ruš in Murske Sobote. Zbora sta se udeležila tudi župana  občine Gornja Radgona Urška Mauko Tuš in Apače dr. Andrej Steyer. Oba sta obljubila, da bosta občini združenje v naprej finančno podpirale.

Združenje šoferjev in avtomehanikov Gornja Radgona ima v svojih vrstah  98 članov, med katerimi je nekaj čez 40 najbolj aktivnih uniformiranih. Občni zbor je  vodil član združenja, upokojeni radgonski ravnatelj Dušan Zagorc. Vlado Kovačič, ki je združenju predsedoval od lanskega marca je poudaril, da je bilo to v zadnjem letu zares dejavno. Posebno skrb so v tem času namenili varstvu udeležencev v prometu, še posebno  pešcem učencem radgonske osnovne šole ob začetku šolskega leta.  Nekaj uniformiranih članov je v času korone izvajalo nadzor ob vstopu v prostore  treh pošt.

V lanskem letu  so člani združenja opravili preko 600 ur prostovoljnega dela in ob tem prevozili preko 1.500 kilometrov z osebnimi avtomobili. Učencem osnovnih šol na Kapeli in Radenci so bili v nadzor ob pripravah na izpit oz. pri samih izpitih za vožnjo s kolesi. Združenje je bilo v lanskem letu tudi organizator športnih iger katerih so se udeležili poleg domačih članov tudi predstavniki iz združenj tako imenovane Štajerske regije. Sicer pa je bila na zboru  izrečena še posebna zahvala za dolgoletno  zares vsestransko delo v združenju Jožetu in  Zdenki Ivajnšič. Še posebno Jože, ki je član združenja od leta 1968, je bil zares gibalo vsega  združenja več let.

Na zboru je bil za predsednika  izvoljen Ivan Kramberger (sin ubitega  kandidata za predsednika Republike Slovenije, Ivana Krambergerja), za tajnika Silvo Lasbaher, za blagajnika Robert Flega. Med občnim zborom so podelili  tudi 10 priznanj, med katerimi velja posebej omeniti priznanja za  70 letno članstvo  Marjanu Senekoviču in za 60 letnico članstva  Vinku Peternelu.

Janez Strelec iz združenja na Ptuju, je  zastopal Zvezo, ki ima sedež v Ljubljani. Poudaril je, da so v radgonskem združenju bili v zadnjih letih zares dejavni in glede na novo mlado vodstvo je moč pričakovati, da bo to tudi v naprej dejavno. Na zboru so še spregovorili vsi preostali gostje, med njimi je predstavnik iz Ruš, ki je povedal, da bo njihovo združenje 6. maja organizator letošnjih regijskih športnih iger.

Radgonski »šoferji« bodo glede na vse napovedano  ostali dejavni. Kot izhaja iz napovedanega programa bodo  med drugim  organizirali v maju  preventivne tehnične  preglede pri Avto Krku na Meleh in v novembru v Boračevi. Veliko skrbi pa nameravajo  nameniti otrokom ob začetku šolskega leta otrokom  pri vrtcih in osnovnih šolah.  Na koncu občnega zbora je član združenja iz Poljčan Stanko Spolenak zbrane razveseli tudi z igranjem na harmoniko.