Na pomoč lokalnim ustanovam

V podjetju Trgo ABC so z brezplačno uporabo vozil priskočili na pomoč lokalnim skupnostim //

V teh kriznih časih še posebej izstopajo posamezniki in podjetja, ki po svojih močeh pomagajo vsem, ki se trudijo z ukrepi v boju proti epidemiji. Med njimi je tudi podjetje Trgo ABC, ki združuje strokovnost, znanje, kakovost in tradicijo najbolj uveljavljenih pooblaščenih prodajalcev znamk Renault, Nissan in Dacia na Primorskem.

V podjetju Trgo ABC so se odločili, da lokalnim ustanovam na svojem prodajnem območju ponudijo pomoč v teh težkih razmerah ob izbruhu pandemije. Pričeli so v Kopru, na sedežu družbe, nadaljevali pa pri upravnih institucijah na celotnem prodajnem območju, ki ga pokrivajo s svojimi prodajno-servisnimi centri. Potreb po vozilih, ki jih imajo v tem trenutku, tovrstne organizacije zaradi raznih transportov ne morejo pokriti z lastnim voznim parkom. Zato je ekipa Trgo ABC svoj vozni park ponudila v koristne namene reševanja težav, ki jih povzroča epidemija.

»Živimo v zelo nepredvidljivem in stresnem času. Trenutna situacija nas je prisilila k popolni spremembi našega načina življenja, hkrati pa nas opomnila, da lahko prav vsak med nami naredi nekaj dobrega za sočloveka. Zdaj je čas, ko moramo biti solidarni!« je prepričan direktor Trgo ABC, d.o.o., Igor Mahne.

Trgo ABC je lokalnim ustanovam devet vozil v brezplačno uporabo ponudil za najmanj en mesec, do konca aprila, po potrebi pa bodo sodelovanje še podaljšali, odvisno od razvoja dogodkov in potreb občin oziroma organizacij. Vozila uporabljajo za razvoz hrane in zdravil predvsem ranljivim skupinam, osebnih računalnikov otrokom, za pomoč pri dostavi brisov zdravstvenim ustanovam ter za vse ostale potrebe v nastali situaciji. Vozila je Trgo ABC predal v uporabo službam civilne zaščite ter občinskim službam občin Koper, Hrpelje-Kozina, Ilirska Bistrica, Sežana, Nova Gorica in Tolmin