Maske za lastne potrebe

Skupina Renault bo v francoski tovarni Flins namestila linijo za izdelavo zaščitnih mask

 

Skupina Renault je nabavila linijo za proizvodnjo zaščitnih mask, s katerimi bo zadovoljila svoje potrebe ter zaposlenim v vseh svojih podružnicah in v komercialni mreži v Evropi zagotovila zdravje in varnost. Nova proizvodna linija bo nameščena v Renaultovi tovarni Flins v Franciji, obratovati pa bo začela v juliju. Na njej bodo lahko izdelali do 1,5 milijona kirurških mask na teden.

Z nabavo francoske tehnologije za proizvodnjo zaščitnih mask namerava Skupina dolgoročno rešiti oskrbo, se izogniti tveganju pomanjkanja, zamud in rasti cen, hkrati pa prispevati k zmanjšanju silnega pritiska zaradi velikega povpraševanja na trgu. Ta odločitev je bila sprejeta po posvetovanju z zdravniki in oddelkom Skupine za higieno, zdravje in okolje in je v skladu z lokalno uvedenimi zdravstvenimi ukrepi, katerih poglaviten cilj je skrb za zdravje vseh, ki so udeleženi pri obujanju gospodarske aktivnosti.

Proizvodna linija samodejno izvaja ultrazvočno varjenje in opravlja razne stopnje izdelave, kot so odvijanje netkanega blaga, rezanje in namestitev nosnega mostička, varjenje in obrezovanje, obračanje maske, odstranitev in varjenje elastike. Nadzor s kamero omogoča preverjanje proizvodnega postopka in zagotavlja zelo visoko raven kakovosti. Vsa strojna oprema in za izdelavo uporabljeni materiali bodo francoskega ali evropskega porekla.

Izdelovalec proizvodne opreme bo v juniju opravil šolanje okrog dvajsetih zaposlenih, ki bodo skrbeli za izdelavo mask. Proizvodna linija bo skladna z varnostnimi standardi Skupine, maske pa bodo certificirane po veljavnih normah. Za ta projekt bo v okviru Renaultove tovarne Flins treba postaviti 1.000 kvadratnih metrov veliko stavbo, v kateri bodo proizvodna linija za maske in potreben prostor za logistiko. Izdelane maske bodo poslali v Renaultovo skladišče Sofrastock v kraju Saint André de l’Eure, od koder bodo z njimi oskrbovali podružnice v Franciji in drugih evropskih državah.