Branko Praznik novi predsednik Zveze ZŠAM Slovenije

Na redni letni skupščini izvoljena tudi dva podpredsednika in novi predsednik nadzornega odbora >>

 

 

Na 56. redni skupščini Zveze združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije, je bilo prisotnih 25 od 34 delegatov oziroma 83 odstotkov, s čimer je bila zagotovljena sklepčnost. Za novega predsednika je bil soglasno izvoljen dosedanji podpredsednik Branko Praznik, ki bo po odstopu Aleša Kocjančiča funkcijo opravljal do konca mandata, oziroma v naslednjih dveh letih. 67-letni Praznik, ki je dolgoletni aktivni član Zveze, sicer pa član ZŠAM Ivančna gorica, se je zahvalil za podporo, pri vodenju organizacije pa je napovedal tudi nekaj sprememb, ki bodo šle predvsem v smer povezovanja in boljše komunikacije.

Delegati so na skupščini izvolili tudi dva podpredsednika Zveze in sicer Ivana Žaberla in Ivana  Krambergerja ter novega člana in hkrati predsednika nadzornega odbora Matjaža Gregoriča, ki bo na tem mestu nadomestil Jožeta Smrdelja.

Poleg tega so delegati sprejeli poročila o delu upravnega odbora, komisij in častnega razsodišča, ter poročilo uredniškega odbora Prometno varnostnega vestnika, ki je v lanskem letu izšel v šestih tiskanih izdajah, preostale pa v elektronski obliki. Soglasno so potrdili tudi načrt dela in finančni načrt Zveze, ki ju je predstavil generalni sekretar dr. Fadil Mušinović.

Po izčrpanem dnevnem redu je sledila še podelitev priznanj.